Endoscopia nazală, fibroscopia nazo-faringo-laringiană

Endoscopia& fibroscopia

Ce este endoscopia nazală?

ENDOSCOPIA NAZALĂ reprezintă examinarea directă a interiorului fosei nazale și a structurilor endonazale până la nivelul rinofaringelui, cu ajutorul unei camere video, folosind un tub rigid. Endoscopia nazală ne oferă informații despre nas și sinusurile paranazale, despre rinofaringe și ostiumurile tubare.

Cum se realizează endoscopia nazală?

Procedura începe cu o minimă anestezie a mucoasei nazale cu ajutorul unor tampoane de vată îmbibate cu anestezic local, ulterior cu ajutorul endoscopului se examinează structurile endonazale și cavumul.

Cât durează endoscopia nazală?

Endoscopia nazală durează aproximativ 5-7 minute și este foarte ușor de tolerat.

La ce ajută endoscopia nazală?

Endoscopia nazală ajută la examinarea corectă a nasului și oferă informații prețioase pentru diagnosticul obstrucției nazale (precizarea exactă a locului și motivului obstrucției printr-o creastă septală, hipertrofie de cornet, polip, tumoră, hipertrofie vegetații adenoide, tumoră de cavum), pentru diagnosticul epistaxisului (locul sângerării nazale), precum și pentru diagnosticul cefaleei rinogene (o deviație de sept în contact cu peretele lateronazal, un cornet mijlociu hipertrofiat) și al sinuzitei.

Se poate efectua endoscopia nazală la copii?

Endoscopia nazală se poate efectua numai la copiii mari care cooperează cu medicul.

Cât costă endoscopia nazală?

Prețul variază între 220-250 de Lei.

Ce este fibroscopia nazo-faringo-laringiană?

FIBROSCOPIA reprezintă examinarea nasului, faringelui și laringelui cu o cameră video folosind un tub flexibil ce se introduce prin nas, faringe, laringe, examinând interiorul și mobilitatea structurilor menționate.

Cum se face fibroscopia nazo-faringo-laringiană?

De obicei, se realizează fără nici o anestezie, introducând tubul printr-o fosă nazală apoi prin spatele nasului, prin rinofaringe, coborând prin spatele vălului palatin și ulterior pe sub baza limbii, prin hipofaringe până la nivelul laringelui, vizualizându-se interiorul nasului, cavumul, ostiumurile tubare, baza limbii, hipofaringele, laringele, corzile vocale.

Fibroscopia nazo-faringo-laringiană este ușor de tolerat și foarte rar este necesară o minimă anestezie a mucoasei nazale cu ajutorul unui tampon de vată sau pulverizarea unui spray cu anestezic local în gât.

Cât durează fibroscopia nazo-faringo-laringiană?

De obicei, procedura durează 5-7 minute.

La ce ne ajută fibroscopia nazo-faringo-laringiană?

FIBROSCOPIA NAZO-FARINGO-LARINGIANĂ ne oferă informații importante despre nas și sinusurile paranazale (diagnosticul obstrucțiilor nazale, sângerărilor, sinuzitelor, polipilor, vegetațiilor adenoide, corpilor străini endonazali), rinofaringe și ostiumurile tubare (tumori de cavum, vegetații adenoide, otita seroasă, disfuncția tubară), baza limbii și hipofaringe, laringe, corzi vocale (polipi sau noduli corzi vocale, disfonia funcțională și toată patologia foniatrică, tumori laringe și corzi vocale, paralizia corzilor vocale, patologia de reflux).

Se poate efectua la copii fibroscopia nazo-faringo-laringiană?

Da, se poate efectua la copiii mari care cooperează cu medicul.

Cât costă fibroscopia nazo-faringo-laringiană?

Prețul variază între 180-200 de Lei.

Alte articole