De ce am ales să devin antreprenor și ce m-a motivat

dr daniela ionescu de ce am ales ca medic orl sa devin antreprenor si ce m-a motivat

Bună,

Sunt Daniela Ionescu, medic ORL și antreprenor, fondatoarea Clinicii ORL Dr. Daniela Ionescu din București. În acest articol voi detalia motivele care m-au determinat să încep această afacere în domeniul medical, care a devenit o renumită clinică în România.

1—Imi place ceea ce fac, imi place ORL.

Dacă ai probleme cu urechile, nasul sau gâtul, atunci știi cât de important este să ai încredere în medicul tău și în serviciile pe care le oferă. Eu, Dr. Daniela Ionescu, am dorit să ofer pacienților mei cele mai bune servicii ORL, astfel încât să le îmbunătățesc viața și să îi ajut să se simtă bine …repede. De aceea, mi-am organizat și dotat cabinetul și ulterior cabinetele astfel încât să am la dispoziție toate mijloacele și instrumentele de investigație necesare pentru a pune diagnosticul corect din prima.

Deși am lucrat în policlinicile de stat sau în ambulatoriile private, mereu am simțit că lipsea ceva. Fie că era vorba de fibroscop, endoscop, audiometru, timpanometru, aspirator sau o anumită pensă, mereu exista o problemă în a oferi pacienților cele mai bune servicii. Astfel, am conceput și am dotat cabinetele din Clinica ORL Dr. Daniela Ionescu cu aparatura necesară, pentru a putea oferi o experiență de 5 stele pacienților mei, atât din punct de vedere profesional, cât și în ceea ce privește atitudinea personalului. O experiență cu adevărat de pacient, nu client.

Dorința mea de a ajuta pacienții și de a le oferi cele mai bune servicii m-a determinat să muncesc din greu, să fiu perseverentă și să am ambiție și determinare. Sunt mândră de ceea ce am realizat și sunt recunoscătoare pentru oamenii minunați pe care i-am întâlnit în cariera mea. Relațiile cu pacienții și cu personalul meu sunt extrem de importante și contribuie la succesul cabinetelor mele ORL.

2—Îmi place independența.

Independența este un concept important pentru mine, atât în ceea ce privește acțiunile mele, cât și independența financiară. Prin urmare, am ales să îmi deschid propria clinică de ORL pentru a putea oferi pacienților mei cele mai bune servicii și a putea lucra într-un mediu în care îmi place să fiu.

Unul dintre motivele principale pentru care am ales să fiu independent este faptul că am vrut să îmi pun abilitățile și cunoștințele în slujba pacienților mei. În plus, mă bucură faptul că împreună cu echipa mea reușesc să le ofer o experiență reală de pacient, un tratament de calitate și să le rezolv problemele de sănătate.

Deși deschiderea și dezvoltarea cabinetelor a însemnat multă muncă, este motorul care mă umple zilnic de energie. Sunt aproape de oameni, le redau sănătatea, activul cel mai de preț, și în același timp am satisfacții personale și profesionale pe măsură. De asemenea, independența financiară este un avantaj important, care mi-a permis să dezvolt afacerea și să creez locuri de muncă pentru alți oameni talentați și dedicați.

Am considerat că, prin munca, perseverența, ambiția și determinarea mea, pot realiza ceea ce îmi doresc și îmi pot îmbunătăți viața, a celor dragi mie, a pacienților mei și a angajaților mei. În plus, relațiile cu oamenii cu care am interacționat au fost un factor important în succesul meu și au ajutat la creșterea și dezvoltarea clinicilor.

3—Banii.. de la telesănătate la deschiderea unui cabinet medical

Pandemia a fost momentul zero care a declanșat necesitatea reinventării (afacerii) mele în domeniul medical. Veniturile au scăzut drastic aproape de zero, iar colaborările cu policlinicile și centrele medicale s-au închis, lăsându-mă fără opțiuni. În căutarea unei soluții, am decis să dezvolt o platformă de telesănătate (telemedicină) pentru a pune la dispoziție abilitățile și cunoștințele mele pacienților.

Am făcut rapid o platformă de telemedicină și am început să investesc în mine, participând la cursuri de antreprenoriat, management, branding, finanțe și marketing. Ulterior, am decis să ofer consultații la domiciliu pentru pacienții care aveau nevoie de asistență medicală. Am lucrat împreună cu o agenție de marketing pentru a promova serviciile mele online.

Datorită numărului crescut de pacienți, am simțit nevoia de a deschide un cabinet medical. Acesta a fost deschis rapid și ulterior am deschis și alte cabinete medicale. În acest mod, am putut fi aproape de pacienți și să le oferim servicii medicale de calitate superioară, într-un mediu sigur și confortabil.

daniela ionescu orl

În timpul pandemiei, am învățat cât de importantă este adaptabilitatea în mediul de afaceri. Prin investirea în mine și în dezvoltarea de noi modalități de a-mi oferi serviciile medicale, am reușit să îmi reinventez afacerea și pe mine și să mă adaptez noii realități.

4— MUNCĂ, AMBIȚIE, PERSEVERENȚĂ, INTUIȚIE și dorința de RECUNOAȘTERE

Indiferent de domeniul în care activezi, nu există nicio cale ușoară către succes. Este necesar să muncești din greu, să fii perseverent și să ai ambiție pentru a reuși să îți îmbunătățești viața și să îți atingi obiectivele. Acest lucru este valabil mai ales în domeniul medical, unde atât pacienții cât și angajații se bazează pe abilitățile tale și pe devotamentul tău pentru a avea rezultate bune.

Cu toate acestea, nu este suficient să depui doar efort fizic. Pentru a avea succes, trebuie să îți dezvolți și abilitățile tale mentale și emoționale. Determinarea ta de a atinge obiectivele, chiar și atunci când întâmpini obstacole, este esențială pentru a reuși în afaceri și în viață.

Dar nu totul se rezumă la munca individuală. În plus față de forța ta de muncă, oamenii cu care lucrezi pot face o diferență semnificativă. Relațiile tale cu colegii, pacienții și partenerii tăi de afaceri pot contribui la succesul tău și pot ajuta la crearea unui mediu de lucru pozitiv și productiv. Oamenii sunt esențiali în orice afacere, iar investiția în relațiile cu aceștia poate duce la rezultate fenomenale.

Deci, dacă îți dorești să îți îmbunătățești viața și să ai succes în afaceri, nu uita să îți pui în valoare atât calitățile tale personale, cât și relațiile cu oamenii din jurul tău. Cu o doză adecvată de muncă, perseverență și ambiție, poți obține rezultate fenomenale și poți avea o viață împlinită și satisfăcătoare.

Dacă și tu ai deschis sau vrei să deschizi o afacere în domeniul medical și ai nevoie de sfaturi sau idei, urmărește emisiunea „Antreprenoriat ORL”. Aici vei afla cum poți să îți dezvolți afacerea prin muncă, ambiție, perseverență și intuiție.

Alte articole