CE ESTE SFORĂITUL (ȘI CUM SĂ SCAPI DE EL)?

Ce este sforăitul și cum sa scapi de el

Sforăitul este o problemă comună, dar deranjantă, care afectează mulți oameni în timpul somnului. Este un zgomot produs de vibrația țesuturilor la trecerea fluxului de aer printr-o filieră respiratorie nas-gât obstrucționată. În timp ce sforăitul se întâlnește mai frecvent odată cu înaintarea în vârstă, acesta afectează într-o măsură mai mare bărbații.

În timpul somnului profund, mușchii gurii și ai gâtului se relaxează, ceea ce duce la obstrucționarea filierei respiratorii de către vălul palatin, amigdalele și baza limbii. Aceste structuri vibrează la trecerea fluxului de aer, producând astfel zgomotul deranjant – sforăitul.

Chiar dacă sforăitul este o problemă comună, poate indica existența unei afecțiuni grave. De aceea, este indicat consultul la medicul ORL-ist pentru a exclude anumite probleme de sănătate.

Dacă sforăi și vrei să dormi liniștit alături de partenerul/a ta, există mai multe soluții pentru a scăpa de sforăit. Una dintre ele este utilizarea protocoalelor pentru sforăit, care sunt disponibile pe http://Noptilinistite.ro. Acest site oferă mai multe opțiuni pentru tratarea sforăitului.

În concluzie, sforăitul este o problemă comună, dar poate fi și semnul unei afecțiuni grave. Dacă sforăi, este important să consulți un medic ORL-ist. În plus, există soluții pentru a scăpa de sforăit, inclusiv protocoalele pentru sforăit disponibile pe http://Noptilinistite.ro. Nu-ți mai permite să fii deranjat de sforăitul tău sau de cel al partenerului/partenerei tale și ia măsuri astăzi pentru a obține un somn odihnitor și liniștit.

Alte articole