CUM ABORDĂM SFORĂITUL LA CLINICA ORL DR. DANIELA IONESCU?

Ce este sforăitul?

Sforăitul este un fenomen comun, dar care poate ascunde probleme de sănătate serioase. Afecțiunea este cauzată de obstrucția căilor respiratorii de la nivelul nasului sau al gâtului, și de vibrația țesuturilor moi din aceste zone. Cum abordăm sforăitul la Clinica ORL Dr. Daniela Ionescu? Sforăitul este abordat simptomatic, adică eliberarea căilor respiratorii și reducerea și rigidizarea țesuturilor care vibrează.

Obstrucții la nivelul nasului și gâtului

Obstrucția poate apărea la nivelul nasului din diverse cauze, cum ar fi hipertrofia cornetelor, rinită cronică hipertrofică, deviație de sept, polipoză nazală sau vegetații adenoide (polipii copilului). Rezolvarea acestor obstrucții acoperă doar 10-15% din ceea ce înseamnă sforăit, deoarece majoritatea problemelor se leagă de obstrucțiile și vibrațiile din zona gâtului.

La nivelul gâtului, obstrucția poate fi cauzată de hipertrofia amigdalelor, pentru care recomandăm micșorarea acestora, sau de hipertrofia vălului palatin și a omușorului. În poziția culcat pe spate, un văl palatin foarte moale poate obstrucționa căile respiratorii și, atunci când aerul trece prin spatele nasului, ridică această membrană, provocând vibrații.

Care sunt cele mai rapide intervenții pentru tratarea sforăitului?

Cum abordăm sforăitul într-un mod unic, intervențiile pe care le efectuăm în cabinet sub anestezie locală includ:

  • Reducerea cornetelor nazale inferioare: Utilizăm turbinoreducția cu radiofrecvență pentru a elibera căile respiratorii.
  • Îndepărtarea polipilor nazali: Dacă pacientul are polipoză nazală, eliminăm polipii sub anestezie locală.
  • Micșorarea amigdalelor: Dacă există amigdale mari, le micșorăm cu radiofrecvență.
  • Rigidizarea vălului palatin: Folosim laser și radiofrecvență pentru a rigidiza și scurta vălul palatin.

 

Aceste proceduri sunt incluse în pachetele noastre „Nopți liniștite fără sforăit”, care sunt structurate în funcție de numărul de intervenții necesare:

  • Pachetul 1 pentru o singură intervenție
  • Pachetul 2 pentru două intervenții
  • Pachetul 3 pentru trei intervenții

 

La ce ar trebui să te aștepți după un tratament pentru sforăit?

Sforăitul nu este o boală, ci o patologie legată de somn și de structurile anatomice ale căilor respiratorii. Pe lângă intervențiile chirurgicale, sforăitul poate fi influențat de factori precum consumul de alcool, sedativele sau obezitatea. Grăsimea depozitată în jurul și în interiorul gâtului poate contribui semnificativ la sforăit.

Dacă apelezi la intervențiile pentru sforăit, este necesar să înțelegi că acestea pot ameliora sforăitul într-un procent variabil (până la 90% din experiența noastră), dar succesul depinde și de factori precum anatomia individuală și stilul de viață.

Sunt pacienți care experimentează o ameliorare semnificativă a sforăitului și o îmbunătățire considerabilă a calității vieții și a somnului. Totuși, există și cazuri în care intervențiile nu au avut un succes major.

Recomandări finale

Pentru a trata eficient sforăitul, este esențial să se stabilească corect din prima cauza acestei afecțiuni. De aceea, consultul pentru sforăit are incluse și investigațiile aferente, respectiv examinarea fibroscopică a nasului și gâtului. Medicul va recomanda și alte investigații, dacă va considera că este necesar.

Dacă te confrunți cu sforăit și dorești să rezolvi această problemă, programează-te la un consult la Clinica ORL Dr. Daniela Ionescu! contact@drionescudaniela.ro sau 0722620200

 

Ne vedem la ORL!

Alte articole

De ce mă doare urechea?

Durerea de ureche este una dintre cele mai neplăcute senzații pe care le putem experimenta, afectându-ne confortul și calitatea vieții. Fie că este cauzată de o infecție, un traumatism sau

Citește articolul »