Otologie

CE ESTE OTOLOGIA?

Otologia se ocupă de patologia urechii. 

Funcțiile urechii sunt: auzul, respectiv senzația auditivă, și menținerea echilibrului (posturii).

Urechea prezintă o parte externă formată din pavilion și conduct auditiv extern (urechea externă), o parte de mijloc (urechea medie), ce este separată de urechea externă prin timpan și conține cele 3 oscioare: ciocanul, nicovala și scărița și o parte profundă (urechea internă).

La examenul clinic putem evalua urechea externă și parțial urechea medie, în vreme ce investigațiile ne aduc informații suplimentare despre urechea medie și despre urechea internă, precum și în legătură cu nervul vestibulocohlear (nervul echilibrului și al auzului).

Pacienții se adresează medicului ORL-ist pentru: otalgie, hipoacuzie, înfundarea urechii, prurit (mâncarime) ureche, tinitus, vertij (amețeală), otoragie (sângerare ureche), tumefacție (umflare) ureche, fiind diagnosticați cu: otită externă, otită medie, otită seroasă, disfuncție tubară, furuncul conduct auditiv extern, dop cerumen, hipoacuzie, tinitus, vertij, Sindorm Meniere, polip ureche, chist sebaceu preretroauricular sau retroauricular.

Investigatii - otologie ORL
phone icon

Telefon contact

0722620200

Suntem alături de dumneavoastră în fiecare zi

INVESTIGAȚII URECHE

PROCEDURI URECHE

Extracție dop cerumen unilateral   250 ron

Extracție dop cerumen bilateral  350 ron

Spălătură auriculară unilateral 250 ron

Spălătură auriculară bilateral  300 ron

Aspirație auriculară – se aspiră secreții / cerumen  250 ron

Extracție corp străin ureche  350 ron

Insuflație tubară – prin nas, cu ajutorul unei canule ce pătrunde până la nivelul rinofaringelui, respectiv la nivelul ostiumului tubar și se introduce aer în urechea medie

 250 ron

INTERVENȚII CU LASER / RADIOFRECVENȚĂ

Timpanotomie laser – incizia timpanului cu ajutorul laserului; cu scopul drenării secrețiilor acumulate în urechea medie 1800 ron

Ablație polip / papilom 600 – 1000 ron

INTERVENȚII CHIRURGICALE

INCIZIE - DRENAJ OTHEMATOM

Se incizează și drenează colecția hematică apărută de cele mai multe ori post-traumatic la nivelul pavilionului auricular; cu anestezie locală.

ABLAȚIE POLIP URECHE

Se îndepărtează polipul de la nivelul conductului auditiv extern cu anestezie locală; cu instrumente reci sau cu laser ori radiofrecvență; se trimite la examen histopatologic.

TIMPANOTOMIE

Se incizează timpanul cu timpanotomul sau cu ajutorul laserului, cu scopul drenării lichidului din urechea medie în otita medie acută supurată sau otita seromucoasă; ameliorează imediat simptomatologia; reduce riscul apariției complicațiilor.

EXTRACȚIE CORP STRĂIN URECHE

Copiii deseori își introduc în ureche diverse mici obiecte: bile, piese de lego; extracția poate fi dificilă la copiii mici care nu cooperează.

Completează datele pentru programarea
unei consultații la cabinet sau domiciliu.