Acasă / Departamente / Otologie
Otologia se ocupă de patologia urechii.
Funcțiile urechii sunt: auzul, respectiv senzația auditivă, și menținerea echilibrului (posturii).
Urechea prezintă o parte externă formată din pavilion și conduct auditiv extern (urechea externă), o parte de mijloc (urechea medie), ce este separată de urechea externă prin timpan și conține cele 3 oscioare: ciocanul, nicovala și scărița și o parte profundă (urechea internă).
La examenul clinic putem evalua urechea externă și parțial urechea medie, în vreme ce investigațiile ne aduc informații suplimentare despre urechea medie și despre urechea internă, precum și în legătură cu nervul vestibulocohlear (nervul echilibrului și al auzului).
Pacienții se adresează medicului ORL-ist pentru: otalgie, hipoacuzie, înfundarea urechii, prurit (mâncarime) ureche, tinitus, vertij (amețeală), otoragie (sângerare ureche), tumefacție (umflare) ureche, fiind diagnosticați cu: otită externă, otită medie, otită seroasă, disfuncție tubară, furuncul conduct auditiv extern, dop cerumen, hipoacuzie, tinitus, vertij, Sindorm Meniere, polip ureche, chist sebaceu preretroauricular sau retroauricular.
Extracție dop cerumen unilateral 250 ron
Extracție dop cerumen bilateral 350 ron
Spălătură auriculară unilateral 250 ron
Spălătură auriculară bilateral 300 ron
Aspirație auriculară – se aspiră secreții / cerumen 250 ron
Extracție corp străin ureche 350 ron
Insuflație tubară – prin nas, cu ajutorul unei canule ce pătrunde până la nivelul rinofaringelui, respectiv la nivelul ostiumului tubar și se introduce aer în urechea medie
250 ron
Timpanotomie laser – incizia timpanului cu ajutorul laserului; cu scopul drenării secrețiilor acumulate în urechea medie 1800 ron
Ablație polip / papilom 600 – 1000 ron
Se incizează și drenează colecția hematică apărută de cele mai multe ori post-traumatic la nivelul pavilionului auricular; cu anestezie locală.
Se îndepărtează polipul de la nivelul conductului auditiv extern cu anestezie locală; cu instrumente reci sau cu laser ori radiofrecvență; se trimite la examen histopatologic.
Se incizează timpanul cu timpanotomul sau cu ajutorul laserului, cu scopul drenării lichidului din urechea medie în otita medie acută supurată sau otita seromucoasă; ameliorează imediat simptomatologia; reduce riscul apariției complicațiilor.
Copiii deseori își introduc în ureche diverse mici obiecte: bile, piese de lego; extracția poate fi dificilă la copiii mici care nu cooperează.
Email: contact@drionescudaniela.ro
Telefon: 0722620200
Adresa: Bd. Dacia nr. 19, Corp B, București (Piața Romană)
Program:
Luni-vineri: 08:00 – 20:00
Sâmbătă: 09:00 – 18:00
Duminică: 09:00 – 16:00