Prima pagină » Servicii » Investigații
Cu ocazia consultației în cabinet sau online, medicul poate recomanda unele investigații necesare stabilirii diagnosticului și recomandării tratamentului corect/complet.
– endoscopie nazală – presupune examinarea cu camera video a interiorului nasului pe toată lungimea, până în rinofaringe, folosind un tub rigid; imaginea este vizualizată pe un monitor.
Procedura se realizează cu sau fără anestezie locală de contact, substanța fiind aplicată pe niște tampoane de vată. Investigația permite vizualizarea unei creste septale ce creează obstrucție, a vegetațiilor adenoide, vizualizarea locului unei eventuale sângerări, permite vizualizarea polipilor sau a unor eventuale formațiuni tumorale. Durează între 5-7 minute.
– fibroscopie nazală și nazofaringiană – este similară cu endoscopia, numai că se folosește un tub flexibil; de cele mai multe ori fără nici un fel de anestezie, fiind foarte rapidă și ușor de tolerat; chiar și copiilor de peste 4-5 ani, dacă cooperează, li se poate face această investigație în cabinet; utilă in diagnosticul prezenței vegetațiilor adenoide (polipi) la copii.
– fibroscopie faringolaringiană – se efectuează cu ajutorul unui tub subțire și flexibil ce pătrunde în faringe și laringe printr-o fosă nazală; imaginea este vizibilă pe monitor; se vizualizează baza limbii, amigdalele linguale, faringele, laringele, corzile vocale; durează 5 minute.
Procedura se efectuează de obicei fără anestezie sau utilizând cel mult un tampon de vată cu anestezic local în nas și spray anestezic în gât; utilă în vizualizarea unor formațiuni tumorale faringiene sau laringiene, vizualizarea polipilor sau nodulilor corzilor vocale, vizualizarea paraliziei de coardă vocală; necesară pentru examinarea completă a laringelui, mai ales dacă pacientul vine pentru răgușeală; recomandată pacienților fumători, deoarece patologia tumorală a laringelui este des întâlnită la fumători; se poate efectua și la copiii cu vârsta de peste 6-7 ani, dacă aceștia cooperează.
– audiometrie – audiogramă tonală – evaluarea acuității auditive, inclusiv la copiii de peste 6 ani
– impedancemetrie ori timpanometrie – această investigație ne oferă date despre urechea medie, măsurând presiunea aerului de la nivelul urechii medii și evaluând mobilitatea și continuitatea lanțului osicular; utilă pentru diagnosticul de otită seroasă și pentru diagnosticul de otoscleroză; se poate face la copii de orice vârstă.
– Videonistagmografia – această investigație oferă informații importante despre cauza și locul afectării sistemului vestibular. Este utilă pentru diagnosticarea obiectivă a tulburărilor vestibulare de tip central (prin afectare neurologică).
Email: contact@drionescudaniela.ro
Telefon: 0310051639
Adresa: Bd. Dacia nr. 19, Corp B, București (Piața Romană)
Program:
Luni-vineri: 08:00 – 20:00
Sâmbătă: 09:00 – 18:00
Duminică: 09:00 – 16:00