Politica de confidențialitate pacienti utilizatori ai aplicatiei mobile AiORL

La data de  25 Mai 2018, Regulamentul 2016/679/UE privind protectia datelor cu caracter personal (General Data Protection Regulation – GDPR) a intrat in vigoare. Regulamentul are ca scop crearea unui cadru legislativ unic European care sa protejeze drepturile persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si sa reglementeze circulatia acestora, astfel incat Clinica ORL Dr Daniela Ionescu  are obligatia de a prelucra datele cu caracter personal (astfel cum sunt acestea definite de legislatia in vigoare) in conditii de siguranta, pentru scopurile generale specificate in prezenta Politica de Confidentialitate, in contextul furnizarii serviciilor medicale de care beneficiati in cadrul Clinicii utilizand aplicatia mobila AIORL.

1. Modificarea politicii de prelucrare a datelor cu caracter personal

În anumite circumstanțe, Clinica ORL Dr. Daniela Ionescu, în calitate de operator de date cu caracter personal, poate modifica prezenta politică privind prelucrarea datelor cu caracter personal privind utilizarea aplicatiei mobile AIORL pentru a reflecta modificările intervenite în legislaţie, în practicile și procedurile interne de prelucrare a datelor cu caracter personal, în caracteristicile website-ului sau în progresele tehnologice realizate într-o anumită perioadă de timp. Atunci cand vom aduce modificări ce vor schimba modul de prelucrare sau utilizare a datelor Dvs. cu caracter personal, acestea vor fi publicate în cuprinsul politicii actualizate. Asadar, va solicitam sa consultati periodic politicile privind prelucrarea datelor cu caracter personal pentru a fi informati in mod corect.

Pentru orice detalii care ar putea fi necesare in vederea intelegerii acestei Politici de confidentialitate ori a proceselor de prelucrare a datelor cu caracter personal ale Dvs., va oferim posibilitatea sa ne adresati orice nelamuriri sau solicitari pe care le-ati putea avea, utilizand datele de contact indicate la finalul documentului privind Politicile de confidentialitate in ceea ce priveste utilizarea aplicatiei mobile AIORL.

2. Identitatea si datele de contact ale operatorului

Denumire ENT MED SOLUTIONS SRL

Sediul social: București, Str. Berna 5, sect. 1

C.U.I.: 37056345

Nr. de ordine ORC: J40/ 1681/ 2017

Reprezentant legal, Daniela Ionescu, Administrator

Telefon: 0722620200

Adresa de e-mail: secretariat@drionescudaniela.ro

3.Colectarea datelor cu caracter personal

Colectam datele Dvs cu caracter personal din urmatoarele surse: prin furnizare directa de catre Dvs. Prin intermediul  Aplicatiei AIORL sau prin intermediul informatiilor stocate in Aplicatie legate de continutul asistentei medicale, actului medical si a serviciilor de asistenta specializata fara caracter medical prin intermediul tehnologiei informatiei.

Totodata, pentru cazul in care beneficiarul serviciilor disponibilein Aplicatie este o persoana cu varsta sub 18 ani, Clinica, respectiv Aplicatia AIORL a colectat datele acesteia cu caracter personal pe care utilizatorul care si-a creat cont in Aplicatie (parinte/tutore/reprezentant legal) le-a pus ladispozitieprin intermediul Aplicatiei, ca urmare a acordului exprimat de catre utilizatorcare corespunde acordului exprimat de persoana sub 18 ani. Utilizatorului care detine un cont in Aplicatie ii revine obligatia de apune la dispozitia persoanei cu varsta sub 18 ani informatiile privind prelucrarea datelorcu caracter personal prevazute in prezenta Politica.

 

4. Categorii de informatii cu caracter personal

Aplicatia mobila AIORL este construita pentru a asigura confidentialitatea datelor utilizatorilor, („user privacy”). In functie de optinile Dvs. si de permisiunile pe care ni le acordati, Aplicatia AIORL poate colecta, prelucra si utiliza urmatoarele categorii de date:

– informatii cu caracter personal standard (de exemplu, informatiile pe care le folosim pentru a va contacta, pentru a va identifica sau a gestiona relatia noastra cu Dvs., de ex. : nume, prenume, sex, data nasterii, varsta, cetatenie, e-mail, telefon mobil);

– anumite informatii speciale (de ex. Informatii privind sanatatea, simptomele, medicatii administrate in mod curent, boli cronice, date din istoricul medical, date din istoricul personal, antecedente personale fiziologice si antecedente personale patologice, analize si alte servicii efectuate in trecut in alte unitati medicale, grupa sanguina), toate acestea permitandu-ne sa adaptam asistenta medicala pentru Dvs.;

– orice date aflate in Aplicatie, introduse de catre Dvs. sau de de catre utilizatorii profesionisti, inclusiv cele stocate ca urmare a asistentei medicale si a serviciilor de asistenta specializata fara caracter medical prin intermediul tehnologiei informatiei si mijloacelor electronice de comunicare furnizate sau continute in conversatiile avute cu utilizatorii profesionisti prin Aplicatie;

– in cazul in care veti crea Contul in aplicatie, va vom solicita datele de identificare (nume, prenume) si de contact (numar de telefon mobil si adresa de email), pentru identificarea Dvs. si activarea contului;

– va vom cere, de asemenea, sa setati o parola;

– la fiecare logare, veti furniza adresa de e-mail si parola alese de Dvs.;
– opinii exprimate si informatii cu privire la starea ta de sanatate;

– in cazul in care veti folosi sectiunea de Suport sau Intreaba un medic pentru a adresa intrebari sau a va exprima o opinie, sau daca decideti sa atasati documente la programari sau la intrebarile adresate unui medic, vom prelucra datele cu caracter personal pe care acestea le vor contine.

5. Scopurile in care sunt prelucrate datele Dvs. cu caracter personal

Scopul colectarii si prelucrarii de date prin utilizarea Aplicatiei AIORL este:

 – crearea unui cont de utilizator in AIORL si furnizarea accesului la aplicatie, iar temeiul prelucrarii il constituie incheierea, respectiv executarea contractului incheiat intre Dvs.si Clinica ORL Dr. Daniela Ionescu – Aplicatie AIORL in vederea permiterii utilizarii si accesului Dvs. In Aplicatie si implicit la serviciile furnizate prin intermediul Aplicatiei;

– gestionarea comunicarii dintre Dvs. Si Clinica in ceea ce priveste utilizarea Aplicatiei sau furnizarea serviciilor medicale disponibile in Aplicatie prin intermediul Chat-ului, notificarilor, mesaje de felul pop-up, e-mail-ului sau telefonului;

– prin intermediul Aplicatiei se poate realiza telemedicina si comunicarea dintre medic si pacient;

– comunicarea notificarilor legate de consultatiile medicale prin intermediul Aplicatiei;

– generarea de oferte si comunicari personalizate sau alte informatii promotionale privind produsele si serviciile disponibile, inclusiv ale partenerilor nostri;

– gestionarea, intretinerea si asigurarea functionalitatii Aplicatiei;

– colectarea de rating si comentarii si feedback cu privire la medici si pacienti, precum si furnizarea de rating de catre medici cu privire lapacientii utilizatori;

– monitorizarea traficului si imbunatatirea continutului Aplicatiei prin implementarea si folosirea modulelor cookie;

– prestarea de servicii medicale catre utilizatori: prestare servicii medicale, inregistrarea serviciilor medicale prestate, comunicarea cu privire la servicii, informare cu privire la rezultatele serviciilor prestate, programari etc.

– comunicari de marketing prin orice mijloace (de exemplu, e-mail, telefon, mesaje telefonice (SMS-uri), posta, mesaje transmise pe platformele de socializare sau in persoana) a noutatilor privind serviciile medicale oferite de noi, abonare la newsletter sau furnizarea alte informatii care te-ar putea interesa.

Scopul pentru care prelucram datele tale cu caracter personal prin intermediul Aplicatiei AIORL este furnizarea unui serviciu medical solicitat de tine. In calitate de utilizator al Aplicatiei AIORL veti avea dreptul de a va accesa datele cu caracter personal, de a solicita corectii si de a va opune prelucrarii ulterioare.

Informatiile Dvs. cu caracter personal vor fi procesate numai in scopuri specifice si legitime stabilite in aceasta politica privind confidentialitatea. Numai datele care sunt strict necesare pentru functionalitatea aplicatieipot fi prelucrate.

6. Distribuirea informatiilor Dvs.

Distribuim informatiile dumneavoastra in cadrul Clinicii ORL dr. Daniela Ionescu si altor persoane care ne ajuta sa furnizam servicii (de exemplu, furnizorii de ingrijire medicala si furnizorii de asistenta medicala) sau de la care avem nevoie de informatii pentru a ne permite sa gestionam sau sa confirmam cererile de despagubire sau drepturile. De asemenea, va distribuim informatiile in conformitate cu legea.

Ca regula, nu dezvaluim datele tale catre alte companii, organizatii sau persoane din orice tara (inclusiv Romania).

In anumite situatii, este insa posibil sa dezvaluim datele tale catre alte persoane fizice sau juridice, dupa cum urmeaza:

Medicii colaboratori– medicii care ofera consultatii in cadrul clinicii pot fi angajati ai retelei noastre de sanatate sau pot fi medici colaboratori in baza unui contract de servicii. Fiecare dintre acestia sunt obligati prin lege si prin contractul incheiat cu noi sa pastreze confidentialitatea datelor tale.

Autoritati publice din orice domeniu, din Romania sau din strainatate (in special autoritati publice in domeniul sanatatii din Romania: Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Ministerul Sanatatii, Institutul National de Sanatate Publica si altele) – la cererea acestora sau din initiativa noastra, exclusiv in contiile legislatiei aplicabile in Roamania si in Uniuna Europeana.

Datele cu caracter personal pe care le divulgam tertelor persoane sunt limitate la informatiile cu caracter personal minime in functie de necesitatea dezvaluirii acestora si cu impunerea in sarcina tertilor imputerniciti a anumitor obligatii raportat la prelucrarea datelor, precum obligatia de a nu utiliza datele cu caracter personal in niciun alt scop decat cel pentru care le-au fost dezvaluite. Astfel, depunem toate eforturile pentru a ne asigura ca toti destinatarii datelor cu caracter personalrespecta obligatiile privind siguranta si securitatea datelor.

7. Transferul datelor cu caracter personal in strainatate

De regula, nu transferam date cu caracter personal in afara Romaniei, nici catre state din U.E. Sau Spatiul Economic European (SEE) si nici catre state in afara UE sau SEE.

Cu toate acestea, daca va fi necesar sa transferam datele Dvs. catre vreuna dintre destinatiile de mai sus, va  vom informa in prealabil si ne vom asigura ca astfel de transferuri se vor realiza cu respectarea cerintelor legale aplicabile, inclusiv, daca va fi necesar, pe baza consimtamantului Dvs. explicit.

Atat Aplicatia AIORL, cat si baza de date fizica si electronica continand date cu caracter personal sunt gazduite/stocate pe servere securizate din Romania si care se afla in proprietatea Clinicii ORL Dr. Daniela Ionescu.

8. Perioada pentru care sunt stocate datele cu caracter personal

Intentionam sa pastram datele Dvs. cu caracter personal exacte si actualizate.

De asemenea, ne straduim sa pastram datele Dvs. cu caracter personal nu mai mult decat este necesar pentru a indeplini scopurile enumerate in prezenta Politica de confidentialitate sau decat durata prevazuta de legislatia in vigoare.

In acest sens, va informam ca vom stoca datele Dvs. cu caracter personal pentru intreaga perioada a relatiei stabilita cu Dvs. dar si ulterior, pentru o anumita perioada de timp, in considerarea prevederilor legale aplicabile.

Astfel, datele cu caracter personal vor fi pastrate pentru o perioada cuprinsa intre 2 luni si 75/100 de ani (perioada de retentie extinsa fiind aplicabila, in principiu, documentelor cu caracter medical care trebuie pastrate pentru astfel de perioade), conform legislatiei in domeniu, in conditii de maxima securitate.

In masura in care anumite date cu caracter personal sunt incluse in sau au legatura si cu anumite documente contabile ale Clinicii ORL dr. Daniela Ionescu, pentru care trebuie respectata o perioada de pastrare specifica (spre exemplu 5 sau 10 ani), respectivele date cu caracter personal vor fi pastrate pentru respectivele perioade aplicabile.

In ceea ce priveste imaginile obtinute prin mijloace de supraveghere video, acestea vor fi mentinute pe o durata de maximum 30 de zile calendaristice de la data efectuarii inregistrarii, cu exceptia cazurilor cand o durata mai extinsa este permisa sau impusa de legislatia aplicabila.

9. Drepturile dumneavoastra

Aveti dreptul sa va accesati informatiile si sa ne solicitati sa corectam orice greseli si sa stergem si sa restrictionam utilizarea informatiilor dumneavoastra. De asemenea, aveti dreptul sa va opuneti folosirii informatiilor Dvs., sa ne solicitati sa va transferam informatiile pe care le-ati furnizat, sa retrageti permisiunea pe care ne-ati furnizat-o pentru a utiliza informatiile si sa ne solicitati sa nu folosim procese decizionale automatizate care pot produce efecte juridice.

In calitate de persoana vizata beneficiati deurmatoarele drepturi:

a) Dreptul de acces: dreptul de a face o solicitare scrisa pentru detalii cu privire la informatiile Dvs. cu caracter personal si o copie a acestor informatii cu caracter personal;

b) Dreptul la rectificare: dreptul de a solicita corectarea sau de a elimina informatii inexacte despre Dvs.;

c) Dreptul de stergere („dreptul de a fi uitat”): dreptul de a sterge anumite informatii cu caracter personal despre Dvs.;

d) Dreptul la restrictionarea prelucrarii: dreptul de a solicita ca informatiile Dvs.  cu caracter personal sa fie utilizate numai in scopuri restrictionate;

e) Dreptul de a obiecta: dreptul de a va opune prelucrarii informatiilor Dvs. cu caracter personal in cazurile in care prelucrarea noastra se bazeaza pe indeplinirea unei sarcini indeplinite in interes public sau daca v-am informat ca prelucrarea este necesara pentru interesele noastre legitime sau ale unui tert. Puteti obiecta in privinta folosirii informatiilor Dvs. in scopuri de profilare atunci cand este vorba de marketingul direct;

f) Dreptul la portabilitatea datelor: dreptul de a solicita ca informatiile cu caracter personal pe care ni le-ati pus la dispozitie sa va fie transferate unui tert intr-un format care se poate citi automat;

g) Dreptul de a retrage consimtamantul: dreptul de a retrage orice consimtamant pe care ni l-ati dat anterior pentru a gestiona informatiile Dvs. cu caracter personal. Daca va retrageti consimtamantul, acest lucru nu va afecta legalitatea utilizarii de catre Clinica a informatiilor Dvs. cu caracter personal inainte de retragerea consimtamantului Dvs. si va vom anunta daca nu va mai putem oferi produsul sau serviciul ales;

h) Dreptul in legatura cu procesul decizional automatizat: aveti dreptul de a nu fi supus unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, care produce efecte legale cu privire la dumneavoastra sau va afecteaza similar in mod semnificativ, cu exceptia cazului in care este necesar pentru a incheia un contract cu Dvs., este autorizat prin lege sau daca v-ati exprimat acordul explicit.

In situatia in care veti refuza sa ne furnizati datele cu caracter personal, ne vom afla in imposibilitate sa va furnizam serviciile pe care le solicitati.

Va puteti exercita drepturile mentionate la pct. (a) – (h) de mai sus, printr-o cerere intocmita in scris, semnata si inregistrata la Clinica ORL Dr. Daniela Ionescu, utilizand urmatoarele date de contact (in atentia Responsabilului cu Protectia Datelor):

Adresa: Bd. Dacia nr. 19, Corp B, București (Piața Romană)

Telefon: 0722620200

E-mail: contact@drionescudaniela.ro

10. Intrare in vigoare si revizuire

Prezenta politica de confidentialitate intra in vigoare imediat dupa adoptare si va fi revizuita anual, chiar daca nu s-au facut modificari in continutul acesteia sau ori de cate ori Clinica va considera necesar.